Traditionele LISZ-avond met inzameling voor voedselbank en gastoptreden Maria Koijck

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Op dinsdag 5 maart organiseren Ladies’ Circle Meppel, Inner Wheel Staphorst-Reestland, Soroptimistclub Meppel en de ZontaClub Rond de Reest de traditionele LISZ-avond. De bijeenkomst vindt plaats op de Havixhorst in De Schiphorst. Het doel van de avond is om menstruatieproducten in te zamelen voor de voedselbank.

Gastspreker Maria Koijck

Tijdens de avond zal de ruimtelijk kunstenaar Maria Koijck aanwezig zijn als gastspreker. Koijck, die in 2021 de Guiltless Plastic Prize won met haar film over het afval van haar borstkankeroperatie, zal spreken over haar ervaringen en visie op afval. In haar werk probeert ze mensen bewust te maken van de hoeveelheid plastic afval die we genereren en hoe we dit kunnen veranderen.

Inzameling menstruatieproducten

In reactie op de stijgende kosten van menstruatieproducten, hebben de serviceclubs besloten om deze producten in te zamelen. Alle producten die tijdens de avond worden ingezameld, zullen na afloop worden aangeboden aan de voedselbank.

Muzikaal intermezzo door Suzie-Gill

De LISZ-avond zal ook een muzikaal intermezzo bevatten van de jonge singer-songwriter Suzie-Gill uit Meppel. Ze zal zowel Nederlandstalige als Engelstalige nummers ten gehore brengen. Volgens de organisatoren neemt ze mensen mee in haar verhaal met haar dromerige koortjes, vloeiende zanglijnen en wisselende melodieën.

Locatie en aanmelding

De avond wordt gehouden in Chateauhotel de Havixhorst en er zal een diner worden geserveerd. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de sociale media van de organiserende clubs.