Financiële Toekomst Drukkerijmuseum Meppel Nog Onduidelijk

4 maanden geleden gepubliceerd

Het onderzoek naar de financiële toekomst van het Drukkerijmuseum in Meppel is nog in volle gang. Wel heeft het museum de standaard jaarlijkse subsidie voor 2024 ontvangen, waardoor het in ieder geval dit jaar nog open kan blijven, aldus bestuurslid Jan Schilperoord.

Laatste Subsidie

De standaard subsidie van 26.000 euro kwam dit jaar later dan normaal binnen. Dit komt doordat het museum vorig jaar noodgedwongen een aantal weken gesloten was en daardoor niet meer op de lijst stond van organisaties die in aanmerking kwamen voor subsidie. Het museum moest de subsidie opnieuw aanvragen, wat later dan gebruikelijk gebeurde. Ondanks de vertraging, was de reguliere subsidie nooit in gevaar, volgens Schilperoord.

Financiële Problemen

Het museum kampt echter met financiële problemen door gestegen kosten. De standaard subsidie van 26.000 euro per jaar zou niet meer voldoende zijn om open te blijven. Het bestuur is blij dat het museum het jaar nog kan afmaken met de huidige subsidie, maar geeft aan dat het bedrag uiteindelijk niet voldoende is.

Er was bij het gemeentebestuur van Meppel gevraagd of extra financiering mogelijk was, maar dat bleek niet het geval. In plaats daarvan is er een onderzoek gestart naar de toekomst van het museum.

Toekomst van het Museum

Het rapport over de toekomst van het museum is nog niet uitgebracht. De verwachting is dat dit later dit jaar openbaar wordt gemaakt. Hieruit moet blijken hoe het museum in de toekomst verder kan gaan, en of er andere financieringsmogelijkheden zijn om het museum open te houden.