Honderden Cobra’s aangetroffen na zoeking in Zwolle

Normal vuurwerk
Afbeelding: Wikimedia

De politie heeft twee dozen vol illegaal vuurwerk in beslag genomen in een woning in Zwolle. De dozen zaten vol met honderden Cobra’s; vuurwerk met de kracht van een handgranaat.

De politie kwam het adres op het spoor na een grenscontrole bij Losser. In een kleine vrachtauto werden in de nacht van 2 op 3 december vijf pallets met zwaar vuurwerk aangetroffen. In totaal ging het om zo’n 2000 kilo met een waarde van bijna 50.000 euro. Twee verdachten uit Zwolle werden aangehouden.

Direct doorgepakt

Er is direct in de woning van de verdachten gezocht. Toen werd er dus nog eens een flinke vondst gedaan. De politie is blij met de actie: 'Dit illegale vuurwerk in kinderrijke woonwijken is levensgevaarlijk. Daar treden we hard tegen op!’

Strijd gaat door

De laatste tijd zijn er in Oost-Nederland verschillende, grote vuurwerkvondsten gedaan. Reden voor de politie en haar partners om de strijd tegen dit (illegale) vuurwerk onverminderd voort te zetten. Ook de integrale grenscontroles worden onverminderd voortgezet om de invoer en vervolgens de handel zoveel mogelijk te beperken.

Melden

Mocht je zelf het vermoeden hebben van handel of opgeslagen (illegaal) vuurwerk in je omgeving, meld dit dan direct. Melden kan via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via het tipformulier. Ook vuurwerkoverlast kan op deze manier worden gemeld. 

Dit artikel verscheen eerst op BlauwvingerNieuws.nl

Adverteren op MeppelActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op MeppelActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Meppel
11:12

18° C

Zwaarbewolkt

1.29 km/h

73%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief