Ruim 800 kilo vuurwerk in beslag genomen in woning in Nijeveen

Normal vuurwerk
Afbeelding: Wikimedia

In een woning in Nijeveen is gisteren ruim 800 kilo vuurwerk aangetroffen. De politie is het vuurwerk op het spoor gekomen dankzij een tip. Er is een 48-jarige man uit de gemeente Meppel aangehouden. Hij zal worden verhoord.

Een tipgever meldde bij de politie dat er mogelijk een grote hoeveelheid vuurwerk zou zijn opgeslagen in Nijeveen. Naar aanleiding van die tip heeft de politie gisteren onderzoek in de woning gedaan. De woning bleek vol te staan met dozen professioneel vuurwerk dat was bestemd voor de verkoop aan particulieren.  Er is een 48-jarige man uit de gemeente Meppel aangehouden. Hij zal worden verhoord.

Honderden kilo’s onveilig opgeslagen

Inmiddels blijkt het te gaan om ruim 800 kilo aan professioneel vuurwerk. Het bewaren van zoveel vuurwerk is niet alleen illegaal, maar ook erg gevaarlijk. Dergelijk vuurwerk wordt vaak niet veilig opgeslagen en vormt daarmee een gevaar voor de omgeving. In dit geval was het vuurwerk ook niet veilig opgeborgen, zo was het bijvoorbeeld in afvalcontainers verstopt.

Adverteren op MeppelActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op MeppelActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Meppel
07:08

18° C

Zwaarbewolkt

1.29 km/h

73%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief